Директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова няма да подаде

...
Директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова няма да подаде
Коментари Харесай

Директорът на НАП няма да подава оставка

Директорът на Националната организация по приходите (НАП) Галя Димитрова няма да подаде оставка поради приключването на данни от осведомителните масиви на приходната администрация, което засегна над 5 млн. български жители. 

„ Министър Горанов желае от мен решения, а не оставка ”, заяви самата Димитрова на брифинг.

В разгара на абсурда, шефът на Национална агенция за приходите бе в отпуск. Днес тя се извини на всички български жители, наранени от този теч на данни, и акцентира, че ударът е бил ориентиран против приходната организация.

" Вътрешните изолирани системи се смятат за 100% сигурни. Това е реалност за целия свят, излишно е да загатвам хакерските офанзиви, които съумяха да пробият Фейсбук, ФБР, американска банка. Това не ни успокоява, това е действителността. Нашата задача е да сме оптимално открити и налични за клиентите си ", изясни Димитрова.

Тя заяви, че е поискала и е получила оставките на ръководителя на осведомителни системи и на ръководителя на звеното за осведомителна сигурност.

Към сегашния момент услугите на Националната приходна организация действат обикновено, макар че всичките ни ИТ експерти са ангажирани да отстраняват основаните проблеми,стана ясно от думите на шефа на институцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР